O CIELO


24-03-2024

O CIELO en korte wandeling: De geheimen van Easterlittens
CELLO: JUDITH OOST
ORGEL: SIMON BOUMA
 
Theaterconcert O CIELO is een vrolijk veelzijdig programma, waarbij het orgel als ensemble-instrument in duo met de cello, van alle kanten wordt belicht.

Het verhaal begint vanuit de fantasieën die Simon en Judith als kinderen bij het reusachtige orgel hadden. Een toverinstrument! Een orgelbalustrade die tegelijkertijd een stoomboot en een luchtballon is! Met dit ‘magische luchtschip’ stijgen we op en vliegen over verschillende landen.
Vanuit de lucht kun je de geluiden en gevoelens van de componisten, in de landschappen waar je overheen zweeft, scherp horen.
De cello en het orgel vangen ze op en beginnen samen te vertellen…
Tango’s uit Argentinië, Noorse sprookjes, romantiek in de bergen van Liechtenstein, feestmuziek vanuit Duitse kastelen, Russisch rumoer, zielsverhalen die over Engelse heuvels klinken, een verstild gebed in een Franse kapel, Spaanse hitte en speels Catalaans liefdesvuur!
Tijdens deze levendige reis komen de luisteraars steeds meer te weten over het bijzondere beroep van organist en over het duizelingwekkende orgel.
 
DUO CELLO EN ORGEL
Organist Simon Bouma en celliste/theatermaakster Judith Oost vormen sinds 2018 een duo. Als organist en ‘organisten-dochter’ hebben zij het doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel te laten horen en om het orgel op een verfrissende manier onder de aandacht te brengen.
 
KLINKEND ERFGOED VAN SÚDWEST- TOT NOARDEAST-FRYSLÂN
In 2024 speelt Barrevoet O CIELO in 13 Friese kerken.
Aan ieder concert is een korte erfgoed-activiteit gekoppeld, die door de plaatselijk betrokkenen bij de kerken wordt georganiseerd. Een dorpswandeling, verhaal, tentoonstelling, filmprojectie of een bijzondere erfgoed-verrassing.
Op zondag 24 maart is er, voorafgaand aan het concert, een korte dorpswandeling door de steegjes en straten van Easterlittens vol spannende verhalen en leuke weetjes!
 
JEUGD
Naar aanleiding van O CIELO wordt er een reportage gemaakt door jongeren en studenten vanuit de Barrevoet Jeugdtheateropleiding en de lespraktijk van organist Simon Bouma. Zij denken met elkaar na over de vraag hoe het klinkend erfgoed bij hun generatie onder de aandacht kan worden gebracht. Ook het prachtige orgel van Easterlittens speelt een rol in de reportage…
 
Datum: Zondag 24 maart 2024
Plaats: Sint Margrytkerk Easterlittens
Aanvangstijd: 15.15 uur
Entree: 15,- euro (contant betalen)
Kaartverkoop: Om 15.00 bij de kerk.

Meer informatie: www.barrevoet.nl
Volgen: https://www.instagram.com/barrevoet/ of https://www.facebook.com/compagniebarrevoet/
 
Eerstvolgende concert na Easterlittens: Zaterdag 6 april in de Nicolaaskerk in Wiuwert in combinatie met bezichtiging Mummiekelder en tentoonstelling
Dank aan alle betrokkenen bij de kerken waar O CIELO in 2024 klinkt!
 
O CIELO ‘Klinkend erfgoed van Súdwest- tot Noardeast- Fryslân’ wordt mede mogelijk gemaakt door: De Gemeenten Súdwest-Fryslân, Noardeast-Fryslân, Leeuwarden, Achtkarspelen, Tytsjerkeradiel, de Provincie Fryslân, Fonds voor Cultuurparticipatie, Cultuurfonds Friesland, E.J. Struif Fonds, Meindersma-Sybenga Stichting, Ritske Boelema Gasthuis en PW Janssens Friesche Stichting.
 
MEDEWERKERS
Orgel: Simon Bouma, Cello: Judith Oost, Concept/script: Judith Oost en Simon Bouma. Eindregie: Martin de Nooij. Assistent/registrant: Apostolos Pagonis. Productie en vormgeving: Theater Compagnie Barrevoet. Coördinatie jeugdproject: Mees van den Bergh. Camera/reportage: Bram van der Heide Producties. Deelnemers jeugdproject/reportage: Frederick Born, Deidre Kromhout v.d. Meer, Bram van der Heide, Esther Adams en Mai Valk. Ontwerp drukwerk en publiciteitsmateriaal: Aart Kramer. Project-adviseurs: Paul Cupido, Meeke Beumer en Geesje Lettinga.
Dank aan het bestuur van Stichting Compagnie Barrevoet!
 

Terug naar overzicht

Copyright 2024: Lankmeamert Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl