Les Amis de Gambie


24-01-2021 9.30 uur Mariakerk Winsum

Door armoede en ziekte hebben 66.000 kinderen in Gambia geen ouders en veilig thuis. Zij staan er vaak alleen voor en worden aan hun lot overgelaten.

Stichting ‘Les Amis de Gambie’ opende op 14 januari 2009 een kindertehuis voor weeskinderen in Gambia en zorgt ervoor dat deze kansarme weeskinderen een toekomst hebben, op kunnen groeien in een liefdevolle familie en zich veilig en met vertrouwen kunnen ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen. We helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. We zorgen ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen en een vak leren. En creëren een veilige omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn.
Daarbij werkt Stichting Les Amis de Gambie ook aan diverse projecten voor de lokale bevolking, zodat ook zij een betere toekomst tegemoet gaan. Dit vraagt dan ook om een aanpak met methodes die nauw met elkaar verbonden zijn, diep wortel schieten in de gemeenschap en gericht zijn op de toekomst: Een beter leven.

Website                         Facebook
 

Terug naar overzicht

Copyright 2024: Lankmeamert Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl